Introductie

Mijn naam is Manon van Driel (1982, Rotterdam) en ik ben sinds 2013 Humanistisch Raadswerker. Nadat ik afstudeerde als Kunstzinnig Therapeut wist ik dat ik méér wilde als hulpverlener. Daarnaast merkte ik dat ik meer voldoening haalde uit gesprekken 'off the record' dan uit een behandeling met een behandeldoel. Ik was altijd op zoek naar waar het nu 'echt' om gaat, naar de diepere onderliggende vragen. 
Deze heb ik tijdens mijn studie aan de Universiteit voor Humanistiek uitgebreid kunnen stellen. In colleges, tijdens stages en vooral ook met uitgebreid zelfonderzoek. Ik studeerde af als een humanistica met een missie: deze missie had zich inmiddels op andere gebieden gevormd.
 
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen die anders zijn, er niet helemaal bijhoren. Hun positie in de samenleving vind ik interessant, omdat zij ons een spiegel voorhouden over wat het 'normale' leven allemaal uitsluit. Ik onderzocht dit tijdens mijn stage in de psychiatrie, en met mijn afstudeerscriptie 'Je bent gek als je normaal wilt zijn'. 
 
Ondertussen merkte ik dat ik in gesprekken, zowel professioneel als privé, altijd op zoek was naar eigenheid: wat maakt deze persoon nu tot wij h/zij is, en wat brengt dat met zich mee? 
 
Anders-zijn kan te maken hebben met je psychisch welbevinden, zoals ik in de psychiatrie merkte, maar bijvoorbeeld ook met je seksuele geaardheid of met je geslacht. Hiermee ging ik ook aan de slag: zo ontstond mijn stichting The Hang-Out 010, waar ik nu niet meer actief ben als bestuurslid maar wel nog gesprekken leid.
Ik kwam zo ook terecht bij de wereld van gender en seksualiteit, nu organiseer ik regelmatig Get a Room! en de GenderBendingQueerParty in WORM Rotterdam. 
Sinds april 2016 werk ik als projectleider bij Adem Inn. Op deze plek kan ik ook veel van mezelf kwijt, onder andere tijdens de events die we daar hosten.